Jauns palīgs iesācējiem gleznošanā – grāmata «Ikviens var gleznot»

«Jāņa Rozes apgādā» iznākusi bagātīgi ilustrēta grāmata «Ikviens var gleznot». Tā viegli uztveramā veidā iepazīstina, kā strādāt ar akvareļa, guašas, akrila un eļļas krāsām. Šajā grāmatā atradīsiet vairākus piemērus tam, kā darboties katrā no tehnikām un gūsiet vērtīgus padomus dažādu mākslas darbu radīšanai.
 Tā ir taisnība – gleznot var ikviens! Pat ja iepriekš esat to darījis ļoti reti, nekad nav par vēlu ņemt rokā otu. Šajā grāmatā Beringtons Bārbers, profesionāls mākslinieks un izcils skolotājs, soli pa solim izklāsta, kā gleznot ar akvareļkrāsām, guašas, akrila un eļļas krāsām. Viņš skaidro krāsu lietošanas īpatnības un atklāj, kā izmantot dažādas tehnikas, lai gleznotu klusās dabas, ainavas, portretus, celtnes un citus motīvus. Kompozīcijas, tehnikas un stila piemēri parāda, kā slaveni mākslinieki izkopuši paši savu rokrakstu.
«Es uzskatu, ka ikviens var gleznot, ja vien ir vēlme to darīt un laiks nedaudz pavingrināties. Jo vairāk vingrināsieties, jo labāk spēsiet sevi izteikt konkrētajā tehnikā. Savu spēju apzināšanās jums sniegs lielu gandarījumu,» rosina grāmatas autors. «Kad sāksiet patiesi izjust krāsas, gleznošana kļūs par jūsu iemīļotāko intelektuālo un emocionālo nodarbi.»
Grāmata «Ikviens var gleznot» pieejama Latvijas lielākajās grāmatnīcās, kā arī interneta grāmatnīcā «Jānis Roze». No angļu valodas to tulkojusi Anda Dzenīte.

Nav komentāru: