MUCHACHAS Vējš vēl uzburs pavasari, Katrīna Pankola

Latviešu lasītāju atzinību guvušie Katrīnas Pankolas romāni Krokodilu dzeltenās acis, Bruņurupuču lēnais valsis un Centrālparka vāveres pirmdienās skumst jau atraduši savu lasītāju loku. Arī jaunajā romānāMUCHACHAS meistarīgi radīta spriedze sadzīvo ar lieliskām zināšanām par cilvēka dvēseles slēptākajiem nostūriem.

Katrīnas Pankolas grāmatās radītā pasaule jau apbūrusi miljoniem lasītāju visā pasaulē. Tie vairs nav tikai romāni, tā ir dzīve, kas kā krāsains tauriņš notverts tuvplānā, dodot iespēju apstāties ikdienas skrējienā, lai pievērstu uzmanību ik sīkākajai detaļai – un izbaudīt mirkli šeit un tagad.

Romānu varoņu dzīve turpina mutuļot – Hortenze atrodas pussoli no galvu reibinoša karjeras lidojuma, Gerijs turpina tvert mūziku ikdienas sīkumos un nespēj izvēlēties starp divām dievietēm – ugunīgi skaisto un maigi valdzinošo, Senšalānas iedzīvotāji pamazām atmostas no drūmajiem laikiem un sāk pretoties Reja Valenti visatļautībai. Stella un Žozefīne satiekas Eifeļa torņa pakājē, lai… kļūtu par māsām?

Ikvienam šīs grāmatas varonim ir nepieciešama drosme, lai dzīves krustcelēs pieņemtu pareizo lēmumu. Esamības sāpes izturēt palīdz cerība, ka pēc tumsas nāks gaisma, pēc asarām nāks prieks, pēc vientulības nāks mīlestība. Ticība tam, ka vējš vēl uzburs pavasari.



Pankolas varonēs allaž kūsā dzīvība. Viņas cīnās ar likteni līdz galam, dažreiz bezspēkā pakrīt, taču nekad nepadodas.
Evene.fr

Vēl ne reizi neesat kāri aprijuši kādu Katrīnas Pankolas lielo, gardo "ķieģeli"? Dariet to! Nodevība, godkāre, cerība, mīlestība - tas viss tur ir!
PSYCHOLOGIES
 
Neviltots maigums, bieži smieklīgs, dažreiz nopietns, taču vienmēr smeldzīgs, negaidīti pavērsieni, un tik neatvairāms dzīvīgums, ka grāmatu var izlasīt vienā rāvienā.
L'Express

Nav komentāru: