"Kas cep pankūkas ar Asteszvaigzni uz palodzes?"

10.septembrī Aizputes pilsētas bibliotēkā notika tikšanās ar Rakstnieku Savienības Liepājas nodaļas vadītāju, literāti Sandru Vensko

Viņa klausītājiem pastāstīja par Dzejas dienām Liepājā, par darbību Rakstnieku Savienības Liepājas nodaļā, par saviem literārajiem darbiem un lasīja arī dzeju.

S.Vensko kopā ar Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas darbiniekiem un Ainu Krauči, bija Dzejas dienu literāro pasākumu rīkotājas Liepājā. Tās esot bijušas trīs ar liriku piesātinātas dienas. Pēc tam gan pašmāju autori, gan viesi izteikuši atzinumu, ka šādi pasākumi – tikšanās ar klausītājiem, viņus savstarpēji emocionāli bagātina un dod radošu iedvesmu.

S. Vensko pastāstīja arī par savu literāro darbību, uzsverot, ka pēdējā laikā vairāk rakstot prozu. Īpaši priecīga viņa ir par to, ka viņas stāsts „Vāvere” šovasar ir uzvarējis Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padomes rīkotajā oriģinālliteratūras konkursā „Baltā vilka grāmata”. Stāstā ir attēlota pusaudžu dzīve, viņu problēmas. Rakstniece atzīst, ka tā tapšanā daudz ir palīdzējis viņas dēls ar saviem draugiem, veidojot saikni ar jauniešu pasauli. Daudz darba S.Vensko ir ieguldījusi latviešu valodas mācību grāmatas 10.un 11.klasei tapšanā, kurai jāraksta saistoši dialogi. Abas šīs grāmatas vēl atrodas izdevniecībās, bet drīzumā nonāks pie lasītajiem.

„Dzeja man ir atpūta!”, atzina S.Vensko, „Patīk vārdus izgaršot, izsmaržot, izjust…” No dzejas viņa nav aizgājusi, bet, lai taptu jauna dzejas grāmata, viņai vajagot daudz laika. Grūti ir izvērtēt, kādus dzejoļus likt tajā likt, ko atstāt. Vairāk pārliecināta viņa esot par savu bērnu dzeju.

Nobeigumā literāte atbildēja uz klausītāju jautājumiem. Pastāstīja, ka dzeju rakstot jau no skolas gadiem, ka grūti ir uzrakstīt veltījuma dzejoļus un daudz ko citu. S. Vensko uzteica Aizputes jaunos literātus, kuri radoši piedalījās dzejas maratonā Liepājā un novēlēja aizputniekiem atrast jaunus talantus un jau esošajiem autoriem neapstāties pie paveiktā un turpināt rakstīt.



Nav komentāru: