Ineses Burbes fotogrāfiju izstāde "Sajūtu projekcijas"

Inese Burbe ir dzimusi un augusi Kuldīgas rajonā. Aizputē dzīvo no 1999.gada. Tā nopietni ar fotogrāfēšanu nodarbojas tikai gadu, bet, kā atzīst Liepājas Fotostudijas vadītājs Varis Sants, ir kļuvusi par mērķtiecīgu un darbīgu, talantīgu jauno fotogrāfi.

Varis Sants ir arī Ineses skolotājs un padomdevējs, jo viņa apmeklē Vara vadīto fotopulciņu Aizputē. Te apgūtas nopietnākas zināšanas par fotografēšanu, tās teoriju, tehniskajiem paņēmieniem. ”Ja agrāk labs bija viss, kas man patika, tad tagad darbus vērtēju arī pēc vispārpieņemtiem likumiem. Atlase kļuvusi pamatīgāka, līdz ar to ir augstākas prasības pašai pret savu darbu.”

Inese saka, ka vislabāk patīkot fotografēt cilvēkus: „Ar prieku varu bildēt jebkurā vietā, kur ir cilvēki. Negribas tikai pārāk oficiālos pasākumos. Arī kāzās patīk fotografēt, sevišķi to, kas notiek dabiski, nepiespiestā gaisotnē. Saviem modeļiem atļauju visu darīt un izdomāt pašiem, tikai tad, kad man liekas, ka ir īstais moments, pasaku, lai uz brīdi nekustas.”

Fotografēšana ir Ineses galvenā nodarbošanās. „Martā izdomāju, ka tas tā būs, un tagad jau daudz kas no izsapņotā ir piepildījies”. Viņa ir pārsteigta un laimīga par šo izdošanos. „Vispār es fotografēju daudz. Man ir tāda kā iekšēja vajadzība to darīt. Fotografējot galvenokārt vados pēc savām izjūtām.”

Augustā Inesei Burbei bija pirmā izstāde galerijā „Mētras māja” ar nosaukumu „Sajūtu projekcijas”. Tur bija apskatāmi 24 darbi - fotogrāfijas, kurās jau iezīmējas viņas īpašais rokraksts. Tajās ir kustība, nemiers, dinamika. Tās skatītāju emocionāli ietekmē, rosina iztēli un domāšanu. Tas ir mirklis, kas tverts sajūtās.

Līdz oktobra vidum 10 fotogrāfijas no izstādes „Sajūtu projekcijas” var skatīt Aizputes pilsētas bibliotēkā.

1 komentārs:

Anonīms teica...

-)Inese, Tavas fotogràfijas un darbi ,mani iedvesmo milèt laiku un dzivi atkal un atkal.... :) novèlu tev grandiozas idejas un panàkumus tavà izvèlètajà celjà...... A.Burmeisters.